Zwangerschapscontrole

Tijdens de zwangerschap zal je lichaam grote veranderingen doormaken. We houden in de gaten of deze lichamelijke veranderingen passen bij het normale verloop van een zwangerschap. Jouw gezondheid staat centraal.

Elke controle opnieuw, onderzoeken we de medische situatie van jou en je baby en bekijken we wat jij nodig hebt om gezond zwanger te zijn. We geven je eerlijke voorlichting en adviezen die aansluiten bij jouw situatie en we maken samen een analyse van de risico's. Bij complicaties kunnen we je doorverwijzen naar je huisarts of de gynaecoloog.

Gedurende de hele zwangerschap kom je op zwangerschapscontrole. In het begin maandelijks, later vaker. Die controles zijn bedoeld om jouw gezondheid en de ontwikkeling en groei van jullie baby goed te bewaken. Tijdens de controles leren we je beter kennen en bouwen we een vertrouwensrelatie op. Zo zorgen we samen voor een goede voorbereiding op de bevalling en is er ruimte om vragen aan ons te stellen, ook als die wat intiemer of moeilijker zijn.

Met vrouwen die voornemens zijn thuis te bevallen, zullen we rond de 36e week een afspraak bij hen thuis plannen.

Omhoog