Zwangerschapsmassage

MASSAGES BIJ MUNDO VROEDVROUWEN
Lidwien van Heun van Oli massage masseert in onze praktijk. Ze geeft onder andere zwangerschapsmassages, postnatale massages en ontspanningsmassages. Lidwien is in staat om mensen bij haar op tafel snel te laten ontspannen. Door haar vriendelijke, rustige aanpak en haar volledige aanwezigheid bij jou tijdens de massage voel je je snel bij haar op je gemak. Ze is afgestudeerd als Holistisch Massagetherapeut aan de Akademie voor massage en beweging. Dit is een vierjarige erkende HBO-opleiding. Ook heeft ze in Thailand en Nederland diverse massagecursussen gevolgd. Samen met haar vriend en dochtertje woont ze in Den Haag.

MASSAGES

1. Zwangerschapsmassage - Behoefte aan ontspanning tijdens je zwangerschap?
Je zwangerschapsperiode is een unieke tijd. Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam en op emotioneel gebied. Een zwangerschapsmassage helpt jou om meer in je lijf te komen, te ontspannen, beter te slapen en om contact te maken met de baby in je buik. Door de ontspanning na een massage en de aanmaak van ‘feel good hormonen’ worden ongemakken die je tijdens de zwangerschap ervaart minder.

De focus tijdens de zwangerschapsmassage ligt op algehele ontspanning. Maar ook je rug, bekken, nek, schouders, vochtophoping en andere klachten kunnen worden aangepakt. Voordat de massage begint overlegt Lidwien met jou hoe het met je gaat en wat je wensen zijn.

8 positieve effecten van een zwangerschapsmassage:

  • Afname been- en rugpijn
  • Afname cortisol (stresshormoon)
  • Aanmaak van ‘feel good hormonen’
  • Afname vasthouden van vocht
  • Beter geboortegewicht foetus
  • Vermindert slaapproblemen
  • Minder last van depressie en angst
  • Verbetert het zelfhelend vermogen van het lichaam

Je kunt als je zwanger bent tot het laatste moment gemasseerd worden, ook als je over je uitgerekende datum bent.

2. Zwangerschapsmassagetherapie
Voor vrouwen die zwanger zijn kan massagetherapie goed ingezet worden als begeleiding tijdens de zwangerschap. De massagetherapie biedt ondersteuning bij fysieke en emotionele klachten.

De sessies kunnen (deels) vergoed worden indien je aanvullend verzekerd bent. Kijk voor meer informatie op: www.olimassage.nl

3. Postnatale massage - Sneller herstellen na je bevalling?
Een postnatale massage helpt om je om sneller te herstellen na je de bevalling. Ook geestelijk brengt deze massage verlichting. De massage heeft o.a. een positief effect op je hormoonhuishouding, stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Pijnlijke spieren door het voeden en dragen van je baby kunnen extra gemasseerd worden tijdens deze massage.

4. De Oli Massage
Een heerlijke ‘full body’ massage met lekker geurende massageolie. Je kunt kiezen voor een ‘relax’ massage die diepe ontspanning brengt of een wat stevigere en diepere energie gevende massage. Als je last hebt van bijvoorbeeld je nek, schouders en rug of juist van je benen en voeten kun je dat aangeven. Dan wordt hier de focus op gelegd.

Omhoog