070-3468288

Online bekkenbodem seminar


Voor (aanstaande) moeders heeft Eveline van de Ven van Balans in Bewegen een online seminar. Dit seminar vinden wij een echte aanvulling op jouw voorbereiding op de bevalling. Door meer kennis van de bekkenbodem verwachten we ook een beter herstel van de bekkenbodem na de bevalling. We weten zeker dat je tijdens dit seminar dingen leert die je nog niet wist en zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Wanneer


Elke 6 weken, Eveline laat je weten wanneer de volgende bijeenkomsten gepland zijn. Aanmelden kan via een e-mail naar: eveline@balansinbewegen.com

De kosten bedragen: € 20,00.

Jouw bekkenbodem do's & don'ts


De bekkenbodem, misschien heb je er al van gehoord, misschien ook niet.

Het is een groep spieren die zich bevindt onderaan het bekken, tussen je schaambeen, zitbotten en stuitje. Deze spiergroep is belangrijk voor het controleren van je urine en ontlasting, maar ook deel van de core. Dat betekent dat deze spiergroep erg belangrijk is bij bukken, tillen en weer beginnen met sporten na de bevalling.

Na de bevalling zijn deze spieren vaak even de kluts kwijt, waardoor je bekkenbodem anders voelt dan voor de bevalling. Daarom is het handig om tijdens de bevalling je bekkenbodem al te leren kennen en te weten hoe je deze spieren na de bevalling weer kunt gebruiken en kunt trainen.

Je vind hier meer informatie over het herstellen van je bekkenbodem na de bevalling.

Meer weten


Wil jij ook meer leren over je bekkenbodem en weten wat je nu al kunt doen om het herstel na de bevalling de bespoedigen en hoe je klachten kunt voorkomen, doe dan mee met het seminar!

We besteden aandacht aan:

  • Anatomie van de bekkenbodem
  • De functie van de bekkenbodem
  • Drie oefeningen om de kracht, coördinatie en snelheid te bevorderen
  • De bekkenbodem tijdens de bevalling
  • Hoe bouw je de bekkenbodemfunctie op na de bevalling
  • Hoe bouw je activiteiten en sport weer op na de bevalling
  • Wat is doorgaans normaal en wanneer heb je mogelijk extra ondersteuning nodig?

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio