070-3468288

Zwanger zijn


Elke vrouw is anders en elke zwangerschap is daarmee ook anders. Het eerste trimester van de zwangerschap wordt gekenmerkt door een hormonale omslag. Het kan zijn dat het uitblijven van je menstruatie het enige teken is van de zwangerschap.

Zwanger zijn

De eerste afspraak


Wanneer de uitkomst van je zwangerschapstest positief is, kun je ons bellen voor het plannen van een eerste afspraak. Je kunt je ook aanmelden via het aanmeldingsformulier. We zullen je eerste afspraak plannen tussen de 8e en 10e zwangerschapsweek.

Lees verder

Zwangerschapscontroles


Tijdens de zwangerschap zal je lichaam grote veranderingen doormaken. We houden in de gaten of deze lichamelijke veranderingen passen bij het normale verloop van een zwangerschap. Jouw gezondheid staat centraal.

Meer over de controles

Echo's


Op onze verloskundige praktijk aan de Scheveningseweg kunnen alle medische zwangerschapsecho's gemaakt worden. We weten dat veel zwangeren en hun partners uitkijken naar deze echo's en dat het een heel bijzonder moment is om alvast de baby te kunnen zien.

Welke soorten zijn er?

Prenatale screening


Prenatale screening is bedoeld om inzicht te krijgen in de kans op bepaalde afwijkingen bij je baby. Naar mate de leeftijd van de moeder stijgt, neemt de kans daarop toe. Tijdens de eerste afspraak kunnen we je uitgebreide informatie geven en zullen we je vragen beantwoorden.

Meer over de screening

Leefsstijladviezen


Als je zwanger wilt worden of als je zwanger bent, is het belangrijk om goed op gezonde en gevarieerde voeding te letten. Voor de aanstaande moeder is dat belangrijk omdat je zo meer energie behoudt tijdens de zwangerschap.

Lees meer

Voorlichting: bevallen in Den Haag


We merken dat veel aanstaande ouders het fijn vinden zich goed voor te bereiden op de bevalling. Mundo Vroedvrouwen heeft daarom een 2 uur durende bijeenkomst ontwikkeld. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op vragen die regelmatig aan ons gesteld worden tijdens de verloskundige controles.

Over het seminar

Miskraam


Soms eindigt een zwangerschap anders dan gehoopt of verwacht. Van alle zwangeren vrouwen heeft 20% last van bloedverlies in de eerste 16 weken van de zwangerschap. Uiteindelijk eindigt 10% van alle zwangerschappen in een miskraam.

Lees verder

Wanneer bellen


Ben je ongerust, heb je zorgen of aanhoudende klachten, neem dan contact met ons op. Je mag altijd vervroegd op controle komen of we kunnen je geruststellen.

Wanneer bellen

Links


In de zwangerschap zijn veel vrouwen op zoek naar informatie over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd. Op het internet is een schat aan informatie over deze onderwerpen te vinden. Helaas is niet alle informatie even betrouwbaar.

Nuttige links

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio