070-3468288

Zwangerschaps­controles


Tijdens de zwangerschap zal je lichaam grote veranderingen doormaken. We houden in de gaten of deze lichamelijke veranderingen passen bij het normale verloop van een zwangerschap. Jouw gezondheid staat centraal. Gedurende de hele zwangerschap kom je op zwangerschapscontrole. In het begin maandelijks, later vaker. Die controles zijn bedoeld om jouw gezondheid en de ontwikkeling en groei van jullie baby goed te bewaken.

Onze verloskundige zorg kenmerkt zich door korte lijnen in alle zorg rondom jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Zo hebben we op onze praktijk aan de Scheveningseweg een all-round echocentrum weten te realiseren door samenwerking met Stichting Huisartsen Lab (SHL). Ook wordt bloedonderzoek en ander laboratoriumonderzoek gewoon ingezet op de vertrouwde verloskundige praktijk. Onze verloskundigen werken met combinatieconsulten: waarbij het echo onderzoek én het laboratorium onderzoek én het consult bij de verloskundige allen aansluitend plaats kunnen vinden. Zo kunnen we je direct uitleg geven en waar nodig actie ondernemen. Een ander speerpunt is dat we voor alle zwangeren een persoonlijk verloskundig zorgplan maken: dit houdt in dat jouw behoeftes en ontwikkelingen die plaats vinden in de zwangerschap centraal staan.

Elke controle opnieuw, onderzoeken we de medische situatie van jou en je baby en bekijken we wat jij nodig hebt om gezond zwanger te zijn. We geven je eerlijke voorlichting en adviezen die aansluiten bij jouw situatie en we maken samen een analyse van de risico's.

Regelmatig werken wij samen met de gynaecologen van de ziekenhuizen in Den Haag. Als het nodig is kunnen we een consult met de gynaecoloog van het HMC - ziekenhuizen Westeinde en Bronovo - plannen bij ons op de praktijk. Tijdens dit consult zullen een verloskundige van Mundo Vroedvrouwen en de gynaecoloog samen met jou/jullie kijken wat de beste zorg is.

Tijdens de controles leren we je ook beter kennen en bouwen we een vertrouwensrelatie op. Zo zorgen we samen voor een goede voorbereiding op de bevalling en is er ruimte om vragen aan ons te stellen, ook als die wat intiemer of moeilijker zijn.

Schema verloskundige controles


Duur: circa 15 minuten.

8 weken
Vervolgcontrole over 5 tot 6 weken

Tot en met 20 weken
Vervolgcontroles om de 4 a 5 weken

Vanaf 25 weken
Vervolgcontroles om de 3 a 4 weken

Vanaf 32 weken
Vervolgcontroles om de 2 a 3 weken

Tussen de 30 en 38 weken
Bevalplan bespreken, circa 30 minuten

Vanaf 38 weken
Wekelijkse controle

Vanaf 41 weken
Elke 2 dagen controle

Geboorteplan


In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld voor jezelf, je partner, je verloskundige of andere zorgverleners.

Door het geboorteplan laat je zien wat voor jou belangrijk is. Degene die je bevalling begeleidt kan hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Lees meer op de site van de verloskundige.

Vertrouw op jezelf


Elke zwangerschap en bevalling verloopt anders. Iedere vrouw beleeft dat op haar eigen manier. Je kunt zelf veel doen om met vertrouwen je zwangerschap te doorlopen en aan de bevalling te beginnen.

Lees meer op de site van de verloskundige.

Je baby voelen bewegen


Het voelen van je baby geeft je een vertrouwd gevoel en is belangrijk. Vanaf 16-20 weken zwangerschap kun je je baby meestal voelen bewegen.

Download de folder via deze link.

Uitwendige versie en stuitligging


Als je baby in een stuit ligt, dan kan geprobeerd worden de baby te draaien naar een hoofdligging. Een uitwendige versie gebeurt meestal door de gynaecoloog. Sommige verloskundigen kunnen het ook.

Lees hier meer.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio