070-3468288

Zwangerschaps­massage


Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden (het tweede trimester) en kunnen tot op de laatste dag van de zwangerschap gegeven worden. Zijn er complicaties waardoor je twijfelt of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Overleg dan graag eerst met jouw verloskundige.

De massages worden gegeven door Natalie Carnier van Pacha Mama balance, praktijk voor shiatsu massage en ademtherapie.

Natalie Carnier
06 - 36 58 97 40
info@pachamamabalance.nl
www.pachamamabalance.nl

Boek een massage

Natalie Carnier


Natalie

Van jongs af aan zoekt Natalie graag het avontuur op. Tijdens haar reizen werd ze geconfronteerd door haar eigen lichaam. De westerse geneeskunde was op dat moment ver weg en ze moest zich gedwongen laten terugvallen op Moeder Natuur.

Het grootste inzicht dat ze meenam is dat het leven draait om balans. Die balans vinden we in onszelf en in het maken van verbindingen met anderen. We mogen elkaar helpen! Om mentaal en fysiek gezond te blijven en hierin respectvol naar de natuur en je eigen natuur (en daarmee naar onze omgeving!).

Vanuit haar thuisbasis in Den Haag, zette ze haar avontuur in de wereld van voeding en gezondheid voort. In de Chinese Geneeskunde en Shiatsu viel alles op zijn plek. Het onderzoeken van onderliggende oorzaken van ziektes waarbij lichaam en geest als één worden gezien. De invloed van omgeving, levensstijl en voeding speelt een belangrijke rol, met als uitgangspunt preventief te behandelen.

Natalie is gediplomeerd Shiatsu therapeute. Daarnaast is ze gediplomeerd yoga (hatha)docente, ademtherapeute gericht op het loslaten van trauma & spanning en mindfulness trainer.

Wat doet een massage als je zwanger bent


De zwangerschap is een bijzondere periode waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Fysieke en hormonale veranderingen vinden plaats om ruimte te maken voor de ontwikkeling van het kindje en de bevalling. Daarom is een zwangerschapsmassage is in deze periode een ware traktatie voor moeder en baby.

Gedurende de zwangerschap kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals rug- en nekpijn, bekkenklachten, vocht vasthouden, krampen, slapeloosheid maar ook angst en stress kunnen een rol spelen. Een massage kan helpen deze klachten te verlichten. De massage werkt pijn bestrijdend, verbetert de bloedcirculatie, drijft vocht af, kalmeert en zorgt voor ontspanning. Ook als er geen sprake is van klachten levert een massage een positieve bijdrage aan zowel moeder als baby. De hormonen die vrijkomen tijdens een massage geven een gevoel van geluk en welzijn, die via de placenta ook bij het kindje terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het kindje ontspant en dat eventuele stress weg wordt genomen.

Voor elke behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden. Zodat elke behandeling wordt afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeftes op dat moment. De massages worden gegeven op een speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor de buik en borsten. De buik wordt hierbij ondersteund door een buikband, waardoor het mogelijk is voor de aanstaande moeder om weer eens op haar buik te liggen.

Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden (het tweede trimester) en kunnen tot op de laatste dag van de zwangerschap gegeven worden. Zijn er complicaties waardoor je twijfelt of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Overleg dan graag eerst met jouw verloskundige.

Shi waaat?


Shiatsu betekent letterlijk 'vingerdruk' en is een Japanse drukpunt-therapie, gebaseerd op de principes van de Chinese Geneeskunde. Het is vergelijkbaar met acupunctuur, maar naalden worden ingeruild voor een werkwijze met vingers, handen, ellebogen en strekkingen.

In het Oosten wordt alles gezien als een vorm van energie. De Qi is de oersubstantie; ofwel levenskracht. In het westen wordt deze levenskracht aangeduid als energie. Qi stroomt door ons hele lichaam, in een netwerk van meridianen (energiebanen). Deze meridianen zijn verantwoordelijk voor het functioneren van alle in- en uitwendige organen. Wanneer de Qi-stroom wordt verstoord en stagneert, kunnen er klachten en uiteindelijk ziektes ontstaan.

Mijn doel is om samen met jou op zoek te gaan naar deze blokkades en de oorzaak van jouw klachten. Door specifieke meridianen en acupunten te behandelen, wordt de energiestroom gestimuleerd (of juist gedempt), zodat de lichaamsenergie (Qi) terug in balans komt. Het resultaat? Ziektes worden hiermee bestreden en de gezondheid gaat voortuit!

Shiatsu activeert het zelfgenezend vermogen en maakt ons bewust van de signalen van lichaam en geest. Daarnaast biedt een Shiatsu massage diepe ontspanning. Vanuit ontspanning wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe kracht, inspiratie en ideeën.

Prijzen


Shiatsu ontspanningsmassage 60 minuten (inclusief intake gesprek 10 minuten)
€ 65,00

Shiatsu therapeutische massage gericht op specifieke klachten 60 - 70 minuten (inclusief intake gesprek)
€ 70,00

Shiatsu - klachten rondom de zwangerschap 60-75 minuten (inclusief intake gesprek)
€ 80,00

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio