070-3468288

Het verloskundig team - visie


Wij zien zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces. Het is volgens ons de taak van de verloskundige om de optimale balans te vinden tussen het beschermen van dit natuurlijke proces en tijdig de symptomen te signaleren die een voorbode zouden kunnen zijn van medische risico's.

Wij nemen tijdens de zwangerschap de tijd om goed naar jou en je partner te luisteren en in te gaan op de vragen die jullie hebben. We hechten er waarde aan om jullie goed te leren kennen. Een verloskundige die haar cliënten goed kent, kan veranderingen eerder signaleren en daardoor sneller reageren.

Missie


Wij vinden het belangrijk om vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd vertrouwen in hun eigen kracht te geven. Onze ervaring leert ons dat zowel de zwangerschap als de bevalling voorspoediger kan verlopen naarmate jij als zwangere hierin meer (zelf)vertrouwen hebt. Hierdoor kun je beter ontspannen. Het is voor ons belangrijk dat elke vrouw op haar eigen manier kán en mág bevallen. Thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, zo als jij het wenst.

Ons doel is een vrouw die tevreden kan terugkijken op haar zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We zullen samen met jou kijken wat je hiervoor nodig hebt.

Team

v.l.n.r. Miriam, Sylke, Lieve, Michelle en Roos

Sylke Keizer

Sylke Keizer - Verloskundige


Voordat Sylke zich in 2009 aansloot bij Mundo, heeft ze 6 jaar als klinisch verloskundige in een ziekenhuis bevallingen met een verhoogd risico begeleid. Zij is docent FitZwanger, een zwangerschapscursus gebaseerd op fitness. Sylke is een van de co-auteurs van een studieboek over bevallingen: 'Obstetrische Interventies' uit 2010. Sinds maart 2011 is zij gespecialiseerd in acupunctuur tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Sylke spreekt ook vloeiend Duits. Sylke Keizer participeert in het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) van het HMC- ziekenhuis.

BIG registratie nummer: 39059964503

Roos Gelauf

Roos Gelauff - Verloskundige


Roos werkt sinds 2013 bij Mundo Vroedvrouwen. Sinds 2016 is zij toegetreden tot de maatschap. Roos spreekt naast Nederlands vloeiend Portugees. Voordat Roos aan haar studie verloskunde is begonnen, heeft zij de studie Portugese Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht afgerond. Zij heeft tijdens haar opleiding verloskunde ervaring opgedaan in o.a. het Diaconessehuis in Paramaribo (Suriname). Zij participeert in het regionale Verloskundige Samenwerkingsverband (VSV) Ziekenhuizen regio Haaglanden - Delft.

BIG registratie nummer: 89916259503

Michelle Beijerinck

Michelle Beijerinck MsC - Verloskundige


Michelle werkt sinds 2005 bij Mundo Vroedvrouwen. Zij is gecertificeerd voor 'pre-conceptionele consulten', wat wij het Kinderwensspreekuur noemen. Haar passie voor het vak combineert ze met een wetenschappelijke belangstelling in de kwaliteit van de verloskundige zorg in Nederland; Zij heeft in 2014 haar Master Beleid Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit gehaald. Zij is afgestudeerd op een kwalitatieve studie naar integrale verloskundige zorg. Zij participeert in het regionale Verloskundige Samenwerkingsverband (VSV) Ziekenhuizen regio Haaglanden - Delft en in het Verloskundig samenwerkingsverband (VSV) van het Haga ziekenhuis.

BIG registratie nummer: 29063992203

Sylke en Michelle zijn beide gecertificeerd Hypnobirthing docent.

Lieve Soek

Lieve Soek - Verloskundige


Lieve werkt sinds april 2019 bij Mundo Vroedvrouwen. Zij heeft de HBO opleiding Verloskunde in Amsterdam gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft zij zich verdiept in bad bevallingen door kwalitatief onderzoek te doen naar de motieven van de vrouw om in bad te bevallen. Na deze opleiding heeft zij de post-HBO opleiding Homeopathisch Verloskunde gevolgd. Dit is een aanvulling op haar werk als Verloskundige.

BIG registratie nummer: 19922376203

Miriam van Oostende

Miriam van Oostende - Verloskundige


Miriam werkt sinds 2016 bij Mundo Vroedvrouwen. Zij heeft haar HBO opleiding Verloskunde in Rotterdam gevolgd. Hier heeft zij onderzoek gedaan naar keuzevrijheid rondom echografie. Na haar opleiding is zij gecertificeerd basis echoscopiste geworden, waardoor zij een combinatie consult kan doen. Ook is Miriam draag consulente en geeft zij adviezen over het dragen van je baby in een draagdoek of zak.

BIG registratie nummer: 89921738103

Inge Kole

Inge Kole - Praktijkassistente


Inge is sinds 2004 de assistente van Mundo Vroedvrouwen, zij is de gastvrouw van onze praktijk. Zij maakt de afspraken, beantwoordt je vragen en zorgt voor de continuïteit als wij bevallingen begeleiden of op visite zijn. Haar werkdagen zijn maandag en dinsdag. Inge spreekt naast Nederlands ook Engels en Duits.

Caroline de Vreede - de Bruin

Caroline de Vreede - de Bruin - Praktijkassistente


Caroline is sinds maart 2016 onze assistente en gastvrouw. Zij maakt net als Inge de afspraken, beantwoordt je vragen en zorgt voor de continuïteit als wij bevallingen begeleiden of op visite zijn. Haar werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Caroline spreekt naast Nederlands ook Engels.

Verloskundige zorg in de media


Nederlandse geboortezorg heeft een prominente plaats in het nieuws. Dit komt door ons unieke zorgsysteem van verloskundigen en gynaecologen en de mogelijkheid voor laag risico zwangeren om thuis te bevallen. In de media wordt veel gesproken over integrale verloskundige zorg. Integrale verloskundige zorg is een zorgsysteem waarin verloskundige en gynaecoloog nauw samenwerken.

Mundo Vroedvrouwen onderschrijft een goede samenwerking met de gynaecoloog. Michelle Beijerinck neemt hiertoe deel aan de Commissie verloskundige werkafspraken Den Haag - Delft. In deze commissie is een vast team van gynaecologen (HMC, Haga - Leyenburg en Reinier de Graaf ziekenhuis) en verloskundigen aanwezig. Deze commissie realiseert uniforme werkafspraken waarbij de zwangere centraal staat en waarin 1e en 2e lijnszorg zo goed mogelijk tot hun recht komen.

Ook neemt onze praktijk deel aan de Verloskundige Samenwerkings Verband vergaderingen van ziekenhuis HMC - Bronovo en het HAGA ziekenhuis.

Wij lezen helaas ook artikelen waarin onwaarheden Nederlandse geboortezorg worden geschreven. Hierbij ligt vaak de thuisbevalling onder vuur. Gelukkig wordt de geboortezorg nauw geëvalueerd door specialisten die intrinsiek met de geboortezorg zijn verbonden. Zij concluderen tot op heden, dat de Nederlandse geboortezorg goed georganiseerd is en dat thuisbevalling voor laag risico zwangeren onder leiding van een zelfstandige verloskundige net zo veilig is als een poliklinische bevalling in het ziekenhuis.

Voor meer informatie over geboortezorg in Nederland verwijzen wij naar de folder: 'De geboortezorg in Nederland; Hoe zit het nu echt? De feiten op een rij'.

Studenten


We vinden het belangrijk een steentje bij te dragen aan de opleiding van toekomstige verloskundigen. Daarom is Mundo Vroedvrouwenpraktijk een opleidingspraktijk. Studenten verloskunde uit Amsterdam en Rotterdam kunnen bij ons stage lopen.

De studenten assisteren bij zwangerschapscontroles, de bevalling en onze visites bij het kraambed. In de periodes dat er studenten aanwezig zijn ligt er altijd introductie-informatie over hen in onze praktijkruimte.

Tijdens de eerstejaars stages kijken de studenten tijdens al onze werkzaamheden met ons mee. Op deze manier kunnen zij een duidelijk beeld krijgen wat de verloskunde inhoudt. De tweedejaars studenten kijken mee en voeren geleidelijk meer praktische handelingen uit. Studenten uit het derde jaar zijn steeds meer zelfstandig aan het werk. Het vierde jaar is het laatste jaar en studenten gaan daarom zelfstandig spreekuren draaien en bevallingen begeleiden. Wij zijn altijd aanwezig en dragen de eindverantwoordelijkheid.

Als je er bezwaar tegen hebt dat een student aanwezig is of je begeleidt, kun je dit te allen tijde kenbaar maken. We zullen altijd rekening houden met jullie wensen.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio