070-3468288

Mundo Plus pakket


De verloskundigen van Mundo Vroedvrouwen willen jou tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd vertrouwen in je eigen kracht geven. Onze ervaring heeft ons geleerd dat zowel de zwangerschap als de bevalling voorspoediger verlopen als jij hierin meer (zelf)vertrouwen hebt.

In de zwangerschap maakt jouw lichaam en mind een grote transformatie door. Dit kan samen gaan met lichamelijke klachten, onrust en stress. We hebben een zorgpakket samengesteld specifiek voor zwangere vrouwen. We kunnen je helpen je fijn en sterk te voelen in jouw veranderende lichaam. We kunnen je leren om meer in contact te zijn met je lichaam. Zodat je straks tijdens de bevalling sneller en makkelijker kunt ontspannen en met vertrouwen kunt bevallen.

Samen


Dit Mundo-plus-pakket is ontstaan door gepassioneerde zorgverleners, die ervan overtuigd zijn dat we juist samen veel betere zorg kunnen geven aan (aanstaande) moeders.

Onze verloskundige zorg sluit naadloos aan op de zorg geleverd door Balans in Bewegening, Perinatal fysiotherapie, Pacha Mama, Draagkracht, acupunctuur door Sylke en de workshops en lezingen die je alle informatie geven om vol kracht en vertrouwen zwanger te zijn, te bevallen en de kraamtijd te beleven. Al deze zorg onder één dak! Met zorgverleners die onderling intensief samenwerken en jou kennen.

Het Mundo-plus pakket biedt een totaalpakket om je voor te bereiden op een fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Dit gunnen we elke vrouw.

Vitale rug en bekken


Hoe kan je bekkenpijn en lage rugklachten voorkomen, hoe zorg je dat je ook in de zwangerschap soepel kan blijven bewegen? Hoe kan je jouw buik comfortabel dragen? We kunnen je veel informatie geven specifiek afgestemd op jouw lichaam. Wel 3 Mundo modules hebben we ontwikkeld!

Bekkenfysiotherapie


Voor alle (aanstaande) moeders, het bekken en jouw bekkenbodem, er is zoveel winst te behalen als we meer contact hebben met dit gebied. We weten zeker dat als alle zwangeren standaard een consult bij Sofia krijgen we veel minder te maken hebben met pijnklachten die veroorzaakt worden door het bekken.

Ontspanning


Grote hormonale en fysieke veranderingen in jouw lichaam vragen om shiatsu massages. De massages werken pijnbestrijdend, verbeteren de bloedcirculatie, drijven vocht af, kalmeren en zorgen voor ontspanning. Tijdens de shiatsu massages is er speciale aandacht voor jouw ademhaling en leer je ademtechnieken die je gericht kunt inzetten rondom de bevalling.

Acupunctuur


Acupunctuur is in China al duizenden jaren een methode om lichamelijke psychische klachten te verlichten en/of te verhelpen. Omdat veel mensen hier baat bij hebben, wordt het ook in westerse landen steeds populairder. Het is een gemakkelijke en onschadelijke methode om veelvoorkomende zwangerschapsklachten te behandelen. Omdat je tijdens de zwangerschap nauwelijks medicijnen mag gebruiken is acupunctuur een goed alternatief. Het effect van acupunctuur is in meerdere internationale studies wetenschappelijk bewezen.

Sporten tijdens de zwangerschap


Wil je graag veilig en effectief blijven sporten tijdens de zwangerschap, in groepsverband of 1 op 1? Neem contact op en dan helpen we je verder!

Workshops


1. De informatie-meeting over wat je moet weten over de bevalling: van bevallingshoudingen tot jouw mindset tot methoden van pijnbestrijding. In de zwangerschap krijg je gratis toegang tot de voorlichtingsvideo: Bevallen in Den Haag..

2. Laat je vooral niet afschrikken of afleiden door de naam van de bevallingscursus: Puur Pijn en Partner. Het is een waardevolle toevoeging voor alle koppels die zich mentaal en emotioneel op de aanstaande baring willen voorbereiden. Want zoals Eliane Coutinho (de verloskundige die Puur Pijn & Partner heeft ontwikkeld) zegt: niet alleen het lichaam doet mee bij de bevalling, ook het emotionele en mentale doen mee. Voorbereiding op de bevalling hoort dan ook uit alle 3 onderdelen te bestaan.

3. Het online bekkenbodem seminar. Voor (aanstaande) moeders hebben we een online seminar als echte aanvulling op jouw voorbereiding op de bevalling. Door meer kennis van de bekkenbodem verwachten we ook een beter herstel van de bekkenbodem na de bevalling. We weten zeker dat je tijdens dit seminar dingen leert die je nog niet wist.

4. De borstvoedingsmeetings via Zoom of Instagram. Wil je jouw baby straks borstvoeding gaat geven? Dan nodigen we je graag uit voor de borstvoedingscursus. Deze voorlichting is naast informatief vooral ontzettend praktisch.

5. MUNDO Zwangerschapscursussen & Doula support. Je bevalling en de geboorte van jullie kindje is een van de meest intense en unieke gebeurtenissen die jullie samen zullen beleven! Het is daarom van belang dat jullie als team samen goed voorbereid zijn en op dezelfde golflengte zitten. Dit geeft o.a. inzicht in wat voor jullie het beste werkt, zodat jullie de bevalling positief kunnen beïnvloeden en de juiste omstandigheden creëren, die de bevalling makkelijker en minder pijnlijk maken, hoe deze ook zal verlopen.

Onze Birth Preps zijn alles omvattend; met kennis, inzichten, realistische verwachtingen en zinvolle handvatten ter ondersteuning voor zowel een optimale lichamelijke als mentale voorbereiding op de bevalling. We geven jullie de juist fysieke mogelijkheden (o.a. pijndempende en actieve tools), mentale inzichten (vergroten van je vertrouwen, veerkracht en mindset) en praktische kennis (met verloskundige en doula benadering, begrip en ervaring).

We zijn gespecialiseerd in het geven van een empowering, inzichtvolle en unieke zwangerschapscursus, die door al onze wijsheid, kennis en begrip met verloskundige en doula expertice gebundeld zijn.

Vertrouwen in je eigen kracht met het Mundo Plus pakket!

Vitale rug en bekken
Vitale rug en bekken

Bekkenfysiotherapie
Bekkenfysiotherapie

Onstspanning
Onstspanning

Acupunctuur
Acupunctuur

Draagkracht
Draagkracht

Workshops
Workshops

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

2004 - 2024 Mundo vroedvrouwen Surlinio