Bekkenpijn

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van het bekken. Deze (pijn)klachten kunnen je belemmeren in het dagelijks leven. Bekkenpijn is te behandelen. Bij ons in het praktijkpand kun je terecht bij Eveline van der Ven van Balans in Bewegen voor Cesar-therapie. Op de vrijdag (late middag/avond) kun je op onze praktijk terecht bij fysiotherapeute Sofia Quitana.

Cesar-therapie

Eveline van der Ven
06 – 28 31 06 59
www.balansinbewegen.com/
eveline@balansinbewegen.com

werkdagen: maandag en donderdag

Eveline van der Ven behandelt cliënten met bekkenpijn volgens de methode van Cecile Rost. In de behandeling staat niet het bestrijden van pijn centraal, maar het weer doeltreffend kunnen gebruiken van je lichaam. De pijn neemt af als jouw lichaam weer naar behoren functioneert.

Je herkent bekkenpijn aan continu aanwezige pijn; vaak scherp, soms branderig of zeurend. De pijn bevindt zich rond het bekken; je stuitje, onderrug, schaambeen, bovenbenen en liezen en kan ook uitstralen naar de rest van de benen of juist omhoog, zelfs naar de nek.

Bij een zwangerschap ontstaat de bekkenpijn doordat je gewrichtsbanden losser en slapper worden gedurende een zwangerschap. Je krijgt soepeler bindweefsel en spieren. Dat is maar goed ook; het is nodig om het geboortekanaal tijdens de bevalling te vergroten. Door deze instabiliteit kunnen de botten rond het bekken wat verschuiven van elkaar en soms belanden ze in een verkeerde positie. Deze ‘vreemde stand’ in het bekken geeft pijn.

Eveline vindt het een uitdaging om je weer op weg te helpen, ze verdiept zich in jouw dagelijkse activiteiten en leert je om je lichaam zodanig te belasten dat klachten verminderen of verdwijnen.

 

Bekkenfysiotherapie

Sofia Quitana
www.perinatalphysio.com/locations
sofia@perinatalphysio.com

Sofia is een orthopedisch bekkenfysiotherapeut. Ze is gespecialiseerd in herstel van de bekkenbodemspieren en in het behandelen van zwagerschapsgerelateerde pijn in het bekken. Zij gebruikt hierbij de Röst methode. Sophia heeft meerdere nascholingscursusen gevolgd op het gebied van bekkenbodemfysiotherapie en pre- en postnatale correctieve oefeningen. Sofia is Spaanse en spreekt Spaans, Engels, Frans en Nederlands. Sinds 2016 ziet zij elke vrijdagmiddag cliënten van Mundo Vroedvrouwen in onze locatie op Scheveningen. Voor het maken van een afspraak kun je direct contact opnemen met Sofia via sofia@perinatalphysio.com.

Bekkenfysiotherapie is een effectieve en wetenschappelijk gestoelde therapie voor klachten in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling. Specifieke technieken volgend op de Röst methode kan bekkenpijn verlichten en laat je weer vrij bewegen. We gebruiken hierbij een mix van manuele therapie, intapen en correctieve oefeningen die je zullen helpen de beweeglijkheid in je gewrichten te herstellen en angst te overwinnen, zodat je op betrouwbare wijze je dagelijks leven weer kunt oppakken zonder pijn. Tijdens een afspraak krijg je gerichte adviezen en leer je manieren om je zonder pijn om te draaien in bed en zonder pijn te lopen.

Bekkenfysiotherapie kan  ook een oplossing zijn bij andere zwangschaps- en bevallingsklachten. Bijvoorbeeld diastase van de rechte buikspieren (gescheiden spieren), incontinentieproblemen en verzakking van de baarmoeder zijn enkele van deze klachten. Neem contact met ons op via sofia@perinatalphysio.com.

Zie voor meer informatie: www.bekkentherapie.nl

KNOV verloskundige