Elke vrijdag middag houdt Eléonore de Merode van Diëtistenpraktijk Wassenaar spreekuur in onze praktijk op de Scheveningseweg. Met alle vragen over voeding kun je terecht bij haar. Eléonore is lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Zij spreekt Engels, Frans en Nederlands.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:
Eléonore de Merode
06-45121284 / 070-5119713

eleonore@wassenaarsedietist.nl
www.wassenaarsedietist.nl

Indien je zorgverzekering geen vergoeding (meer) geeft, gelden onderstaande tarieven:

Eerste consult

€90,-

60 min directe tijd + 30 min. indirecte tijd

Tweede consult

€30,-

30 min. directe tijd

Vervolgconsult

€15,-

15 min. directe tijd

Telefonisch consult

€15,-

15 min. directe tijd

Afsluitend consult

€30,-

30 min. directe tijd + indirecte tijd

Voeding en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap voorziet de moeder de baby van alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale groei en ontwikkeling. De basis voor zijn toekomstige gezondheid wordt gelegd vanaf zijn eerste dag in de baarmoeder. Voldoende aanbod van de juiste voedingsstoffen draagt bovendien bij tot een goede gezondheid van de moeder, zodat de zwangerschap en de bevalling vlot verlopen en zodat je na de geboorte van je baby snel weer fit en vitaal bent. Gezonde voeding rondom de zwangerschap speelt dus een cruciale rol in de gezondheid van zowel jezelf als van je baby. Verloskundigen van Mundo hechten veel waarde hieraan en bieden daarom hun cliënten de mogelijkheid aan tot begeleiding door de diëtist.

Waar kan de diëtist je bij helpen?

 • Overgewicht of ondergewicht
 • Te veel of juist te weinig gewichtstoename tijdens deze of een eerdere zwangerschap
 • Aanhoudend overgewicht of onbedoeld gewichtsverlies na de zwangerschap
 • Zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum) of glucose intolerantie in een eerdere zwangerschap of als je een verhoogd risico op diabetes hebt
 • Klachten met je bloeddruk: te hoge of juist te lage bloeddruk
 • Kinderwens, met een gezond voedingspatroon kunnen jij en je partner de kans op een zwangerschap vergroten
 • Misselijkheid en zwangerschapsbraken
 • Obstipatie
 • Maagdarm aandoeningen
 • Maagverkleining
 • IJzertekort
 • Volwaardige voeding bij voedselallergieën en -intoleranties
 • Vragen bij vegetarische of veganistische voeding
 • Vragen bij het gebruik van vitamine- en mineralensupplementen
 • Vragen m.b.t. gezonde voeding voor, tijdens of na de zwangerschap
 • Vragen m.b.t. voeding en het geven van borstvoeding

Voedingsadviezen

Tijdens het intake gesprek worden je huidige eetgewoonten, medische achtergrond, eventuele klachten, wensen en mogelijkheden geëvalueerd. Vervolgens krijg je direct een persoonlijk voedingsadvies dat aansluit op jouw situatie: over wat je kunt verbeteren, wat wel of niet te eten, en over nodige voedingssupplementen. Je ontvangt altijd informatie op papier of per e-mail over wat besproken is en een voorbeelddagmenu op jou afgestemd. Bij de vervolgafspraken wordt dieper ingegaan op de adviezen en er wordt bekeken of verdere aanpassingen nog nodig zijn. Ook wordt bekeken hoe het in de afgelopen periode is verlopen en hoe je de komende tijd zelf verder kan.

 

Vergoeding en tarieven

3 uur dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering (wel te verrekenen met het eigen risico). Extra uren kunnen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of vraag het na bij je zorgverzekeraar. De behandelkosten die onder de basis- en aanvullende verzekering vallen, worden rechtstreeks bij je zorgverzekeraar gedeclareerd. Houd er rekening mee dat de gedeclareerde tijd bestaat uit directe tijd (de tijd dat je op consult bent) en indirecte tijd (berekenen en uitwerken van adviezen, administratie en rapportage)

In principe heb je geen verwijzing nodig om naar de diëtist te gaan. CZ, Delta Lloyd, OHRA en de Friesland vragen echter wel een verwijzing voor vergoeding van de consulten. Dit kun je bij je huisarts aanvragen.

KNOV verloskundige