Zwangerschapsmassages

Nu opnieuw zwangerschapsmassages bij Mundo Vroedvrouwen

Wat doet een massage als je zwanger bent

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Fysieke en hormonale veranderingen vinden plaats om ruimte te maken voor de ontwikkeling van het kindje en de bevalling. Daarom is een zwangerschapsmassage is in deze periode een ware traktatie voor moeder en baby.

Gedurende de zwangerschap kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals rug- en nekpijn, bekkenklachten, vocht vasthouden, krampen, slapeloosheid maar ook angst en stress kunnen een rol spelen. Een massage kan helpen deze klachten te verlichten. De massage werkt pijn bestrijdend, verbetert de bloedcirculatie, drijft vocht af, kalmeert en zorgt voor ontspanning.

Ook als er geen sprake is van klachten levert een massage een positieve bijdrage aan zowel moeder als baby. De hormonen die vrijkomen tijdens een massage geven een gevoel van geluk en welzijn, die via de placenta ook bij het kindje terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het kindje ontspant en dat eventuele stress weg wordt genomen.

Voor elke behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden. Zodat elke behandeling wordt afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeftes op dat moment. De massages worden gegeven op een speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor de buik en borsten. De buik wordt hierbij ondersteund door een buikband, waardoor het mogelijk is voor de aanstaande moeder om weer eens op haar buik te liggen.

Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden (het tweede trimester) en kunnen tot op de laatste dag van de zwangerschap gegeven worden. Zijn er complicaties waardoor je twijfelt of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Overleg dan graag eerst met jouw verloskundige.

Na gereisd te hebben naar India, begon Sanne haar studie aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten te Den Haag. Tijdens haar studie ontdekte ze een wederkerig onderwerp in haar werk; het begrijpen van het menselijk gedrag en het ontdekken van de innerlijke wereld.

Haar werk functioneerde als een vorm van communicatie om deze interesse te onderzoeken. Ze ontwikkelde een grote fascinatie voor Oosterse filosofie, yoga en massage. Haar manier van communiceren begon te veranderen.

Na haar afstuderen heeft Sanne heen en weer gereisd tussen Nederland en India om massage en yoga te studeren. Vandaag is zij gecertificeerd in traditionele thaise yoga massage, olie massage, zwangerschapsmassage en hatha en vinyasa yoga.

De massages:

 • Thaise Yoga Massage
 • Ontspanningsmassage
 • Deep Tissue Massage
 • Zwangerschapsmassage
 • De massages worden gegeven door Sanne Groenendaal van Sadhana Massage & Yoga

  Sanne Groenendaal
  06 – 30 84 79 84
  sadhanamassageyoga@gmail.com

  werkdag: woensdag

  Prijzen

  -Thaise Yoga Massage
  60 min €60,-
  90 min €85,-
  -Ontspanningsmassage
  30 min €35,-
  60 min €60,-
  90 min €85,-
  -Deep Tissue Massage
  30 min €37,50
  60 min €65,-
  90 min €90,-
  -Zwangerschapsmassage
  60 min €65,-
  90 min €90,-

  KNOV verloskundige